10-daagse challenge

Doe mee met de 10-daagse challenge

Ben je op zoek naar meer energie, meer balans en meer rust?

In de 10-daagse challenge word je meegenomen naar de wereld van meditatie en visualisatie. Het moment om in verbinding met jezelf te staan. Je ontvangt eenvoudige oefeningen om aan het begin van de dag verfrissende energie op te wekken. Zo begin je met nieuwe energie, meer balans, productiviteit en creativiteit aan je dag.

 

Je krijgt ook meditatieve oefeningen om aan het einde van de dag de indrukken van de dag los te laten. Door bewust even afstand te nemen, creëer je ruimte en kun je jouw energie verversen en opschonen. Zo kom je in contact met jezelf en krijg je rust en ruimte in je hoofd en in de rest van je lichaam. Daarnaast ontvang je ook eenvoudige oefeningen die je gedurende de dag kunt doen wanneer je even een rustmomentje wilt pakken en een stapje terug wilt doen.

Wil jij ook een goede energiebalans?

Wil je meer in verbinding met jezelf staan?

Meer energie, meer balans en meer productiviteit?

Meer rust en ruimte in je hoofd en in je lichaam?

Tot bezinning komen?

In contact komen met jezelf en je lichaam?

Innerlijke rust, stilte en ontspanning?

Meer genieten en je gelukkig voelen?

Loslaten en leven in het nu?

“Begin de dag zacht, opgeladen en energiek. Eindig de dag met het loslaten van de indrukken van de dag en ververs je energie.”

Marian Heslinga

Hoe werkt het?

Schrijf je in voor de 10-daagse challenge.

Ontvang gedurende 10 dagen inspiratie in je mail.

Je krijgt online toegang tot het starterspakket.

Volg eenvoudige liefdevolle visualisatie- en meditatieoefeningen.

Krijg inzicht in jezelf met de werkbladen, instructievideo’s en twee e-books.

Krijg nieuwe energie, meer balans en creativiteit.

 • Investering

  • Oefeningen
  • Meditaties
  • Werkbladen
  • 2 instructievideo’s
  • 2 e-books
  • Video
  • €87

“Begin de dag zacht, opgeladen en energiek. Eindig de dag met het loslaten van de indrukken van de dag en ververs je energie.”

Marian Heslinga

FAQ

Wanneer je inschrijft voor het starterspakket – de 10 daagse challenge; wordt er dan van je verwacht dat je ervaring hebt met meditatie/ visualisatie?

Nee hoor, dat hoeft niet. Ook als je nog nooit aan meditatie/ visualisatie hebt gedaan, is dit pakket geschikt. Het zijn geleide meditatie- visualisatie oefeningen waarbij precies wordt verteld gedurende de meditatie wat de bedoeling is. De meditaties hebben een gemiddelde duur van 8 minuten. Dit is voor een beginnende meditatie beoefenaar een tijdsinvestering die goed is vol te houden. Lang genoeg om de concentratie er bij te houden. Door dagelijks twee keer een meditatie te volgen is het effect groot en de tijdsinvestering van twee keer 8 minuten prima te doen. Op deze manier bouw je de ervaring met meditatie rustig op.

Als het mediteren nog niet zo goed gaat en de gedachten in mijn hoofd niet te stoppen zijn, betekent dit dan dat ik niet zoveel aanleg heb voor meditatie?

Of het mediteren je in beginsel goed af gaat, is zeker niet een kwestie van aanleg. Het begint ermee dat je niet te hogen eisen aan jezelf stelt. Dit betekent dat je jezelf de ruimte gunt en accepteert dat de gedachten nu eenmaal opkomen. Dat het echt niet zo is dat de gedachten ineens veel minder aanwezig zijn. Naast het feit dat je accepteert dat de gedachten er zijn, is de kunst je aandacht te verleggen naar je ademhaling. En niet verder mee te gaan in de gedachten. Dit proces is onderdeel van het mediteren, gun jezelf hierin de ruimte om dit te leren. Door het vaker te doen, zal je merken dat het je makkelijker af gaat. Geef jezelf een pluim alleen al door het feit dat je aan meditatie-beoefening bent begonnen. Vertrouw erop dat het gaandeweg makkelijker zal gaan en heb er oog voor wat het met je doet. Door dit te doen motiveer je jezelf inzet te blijven houden.

Wat is de reden dat energie oefeningen onderdeel zijn van deze challenge en wat is het effect ervan?

Dat heeft meerdere redenen. De insteek van deze challenge is onder anderen dat je het contact met je lichaam meer gaat ervaren. Wanneer je een hele dag aan het werk bent, of op een andere manier in beslag wordt genomen door van alles wat je aandacht vraagt. Raak je het contact met je lichaam vaak wat kwijt. Door de oefeningen tussendoor overdag te doen. word je bepaald bij je lichaam en je lichaamservaring. Een andere reden dat deze oefeningen onderdeel zijn van de challenge is om te voorkomen dat er blokkades ontstaan op je energiesysteem. Wanneer je stressklachten hebt, is er al snel verhoogd risico op het ontwikkelen van een blokkade. De oefeningen helpen je stress te laten afvloeien en je energie te laten doorstromen. Er zijn ook oefeningen bij die je energie opwekken. Wanneer je overdag te maken hebt met een energiedip kan je door deze oefeningen te doen heel gemakkelijk je energie opwekken. Zo blijf je aandacht houden voor je energiehuishouding en houd je regie over je energie!

Het zijn wel veel onderdelen ’s morgens en ’s avonds een meditatie en dan tussendoor nog de energie-oefeningen en dan nog de reflectievragen, dat is wel veel allemaal. Waarom is het zo’n vol programma?

Het klinkt misschien als veel, maar als je bekijkt wat het inhoudt zijn het korte tijdsinvesteringen. De meditaties zijn niet langer dan 7 a 8 minuten. De oefeningen tussendoor zijn eenvoudig en gemakkelijk tussendoor te doen. Dat is ook een tijdsinvestering van niet meer dan enkele minuten. En bij de reflectievragen is het de bedoeling dat je direct opschrijft vanuit je eerste ingeving. Hier hoef je ook niet veel tijd mee kwijt te zijn. Je schrijft dit op voor je eigen idee. Vaak door het op te schrijven beklijven dingen nog net iets meer. Al met al valt de tijdsinvestering dus best mee. Het gaat er wel om dat je gemotiveerd bent om het ritme waaraan jij tot dan toe heb vast gehouden veranderen wil. Dat jij de keuze maakt om dingen anders te doen, dan voorheen. Dat vraagt zeker in het begin wat extra inzet. Op den duur wordt dit meer vanzelfsprekend onderdeel van je dagritme en zie je er minder tegenaan. Dan is het onderdeel van je dag routine en kost het je minder moeite. Het is goed om bewust te zijn van wat het je oplevert. Op die manier motiveer je jezelf om door te gaan.