Groepssessies

Mediteren

Meditatie leert je vertragen

In een periode vanaf mijn 21ste gedurende een aantal jaren,  nam ik regelmatig deel aan de meditatie weekenden. Sinds die tijd weet ik op welke manier meditatie van toegevoegde waarde is in mijn leven en dat is ook wat ik jou zo gun!

 

Wat meditatie met je doet, is niet in woorden uit te drukken. Het is een kwestie van ondergaan en er op die manier zelf achter komen. Het vraagt van jou de intrinsieke motivatie om ervoor te gaan, maar je mag er gerust op rekenen dat het je ook veel gaat brengen.

 

Intrinsieke motivatie om echt even bewust te schakelen. We zijn er immers zo aan gewend geraakt om druk te zijn. Druk met werk, huis en gezin en met van alles daar om toe. Dit laat zijn sporen na in ons systeem. We zijn gewend geraakt aan een bepaalde spanning in ons lichaam, een bepaalde ‘drive’ te voelen, urgentie te ervaren en van daaruit de dingen te doen en ons leven te leven.

Mediteren

Wat brengt het je?

Tijdens de meditatie leer je te schakelen en te vertragen. Meer achterover te gaan zitten en je te verbinden met je lichaam. Met aandacht te verbinden en ruimte maken voor wat je lichaam te vertellen heeft. De onrustige gedachten die nog in je hoofd aanwezig zijn, op te merken en los te laten. Zo kom je langzaam in rustiger vaarwater en richt je je blik naar binnen in plaats van naar buiten.

 

Doordat we in een groep mediteren, versterkt de gezamenlijke afstemming de groepsenergie. Dat werkt ook op individueel niveau krachtiger door en helpt jou om in meditatieve afstemming te komen.

Meditatie en visualisatie brengt je veel. Vanuit zachtheid en vriendelijkheid heel je jezelf en bekrachtig jij jezelf in vertrouwen.

Meditatie biedt je de mogelijkheid om:

Even een pas op de plaats te maken.

Los te breken uit alles wat je als urgent ervaart.

In rust en ontspanning op te laden.

Opnieuw te kijken, vanuit verruimde blik.

Los te laten wat je niet meer nodig bent.

Verhelderende inzichten te krijgen.

Je lichaam als fijngevoelig systeem te leren kennen en waarderen.

Inspiratie en energie op te doen.

Dan is deze workshop écht iets voor jou!

  • Groepsmeditatie

  • Maandelijkse meditatie avond in groepsverband.

    Op dit moment kijk ik uit naar een mooie ruimte voor groepsmeditatie.

    Ik laat je weten welke locatie het is geworden en wanneer we van start gaan.

     

“Quote”

Marian Heslinga

FAQ

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord